
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Υλικά:
φύλλο χωριάτικο εμπορίου ή σπιτικό
Για την γέμιση:
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες,
ένα μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
άνηθο ψιλοκομμένο,
τρία αυγά,
300 γρ φέτα,
250 γρ ανθότυρο,
τρεις κουταλιές ξηρή μυζήθρα,
δυο κουταλιές ρύζι,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι
Μαραίνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια με τα υγρά που θα βγάλουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε στην μακριά πλευρά γέμιση. Τ
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε στην μακριά πλευρά γέμιση. Τ
Τυλίγουμε σε μπαστούνι.
Λαδώνουμε, χαράζουμε τα μπαστούνια, τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Λαδώνουμε, χαράζουμε τα μπαστούνια, τα ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, μέχρι να ροδίσουν καλά.