Σπαλομπριζόλα χοιρινή και πατατοσαλάτα



Μια συνταγή της κυρίας Peggy Sou για ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπαλομπριζόλα χοιρινή και πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα ένα κομμάτι μονοκόματο μπριζόλα μαζί με τη σπάλα του.
Είπα στον κρεοπώλη να μου τό χαράξει χωρίς να τό χωρίσει.
Τό τρυπησα εδώ κ εκεί κ έβαλα σκόρδο, όσο επιθυμείτε.
Σ'ένα μεγάλο γυάλινο βάζο έβαλα, ένα ποτήρι κρασί λευκό, ένα λάδι,2κ.σ μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ καπνιστή πάπρικα.
Τα χτυπάμε όλα μαζί κ περιχύνουμε τό κρέας να πάει παντού.
Τυλίγω σέ λαδοκολλα κ ψήνω 3 ώρες,στην αρχή στους 250 για 1 ώρα κ στη συνέχεια 180.
Βάζω σε πιατέλα,σουρωνω τό ζουμί του κ δένω με λίγο κορν φλάουερ.
Για την πατατοσαλάτα έβρασα πατάτες, κρεμμύδι ξερό κ φρέσκο, πιπεριές κ λίγο καρότο.