Χοιρινό στη γάστρα

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά κύμινο
πιπέρι
αλάτι
λίγο σκόνη σκόρδο
λάδι
λίγο βαλσάμικο σύκο
3 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι.
Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σε σημεία και με τα χέρια πασαλείβουμε το μείγμα να πάει παντού.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο για κάποια ώρα. 
Αν όχι, τοποθετείτε το κρέας σε γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα, όσα κιλά είναι το κρέας τόσες ώρες ψήσιμο. 
20 λεπτά πριν βγάλετε το κρέας, αλείφετε με πινέλο παντού μέλι με καστανή ζάχαρη που έχετε λιώσει πρώτα και το ψήνετε για αλλά 20 λεπτά ξεσκέπαστο.


Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou