Τρίγωνα τυροπιτάκια



ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 200 γρ.ηλιέλαιο, 200γρ γιαούρτι, λίγο αλάτι,1 αυγό και 1 ασπράδι. 
  2. Ανακατεύουμε και τέλος ριχνουμε 450-500 γρ αλεύρι. 
  3. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 
  4. Παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα μακρύ φύλλο. 
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε 500γρ φέτα, 1 αυγό και λίγο πιπέρι. 
  6. Ριχνουμε πάνω στο φύλλο την φέτα και κλείνουμε σε ρόλο. 
  7. Κόβουμε σε τρίγωνα. 
  8. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180βαθμούς περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.



Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!