
Μια συνταγή της κυρίας Μαρία Καραγεωργου για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Υλικά
- 220 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. άχνη
- 1 αυγό
- 30 γρ. γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 1 κουβερτούρα των 200 γρ.
- 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε και την άχνη και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε και το αυγό και το γάλα και χτυπάμε.
- Έπειτα αφού έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε κι αυτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 12 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα του φούρνου.
- Τα βάζουμε μαρμελάδα και αφού κολλήσουν καλά, καλύτερα την επόμενη μέρα, τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει καλά η σοκολάτα.