Πτι φουρ



Μια συνταγή της κυρίας Μαρία Καραγεωργου για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Πτι φουρ

Υλικά
220 γρ. βούτυρο
120 γρ. άχνη
1 αυγό
30 γρ. γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 κουβερτούρα των 200 γρ.
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε και την άχνη και τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε και το αυγό και το γάλα και χτυπάμε.
Έπειτα αφού έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά τα ρίχνουμε κι αυτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Τα βάζουμε μαρμελάδα και αφού κολλήσουν καλά, καλύτερα την επόμενη μέρα, τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει καλά η σοκολάτα.