Πάστα ελιάς



Μια συνταγή της κυρίας Margarita Kariwtou για ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Πάστα ελιάς

Παραγωγής μας, απο τις αμέτρητες που έχουμε,
1 θρούμπα και 1 καλαμών!
Μου αρέσει πολύ, ιδίως πάνω στο ζυμάρι της πίτσας , πριν την σάλτσα ντομάτας!
Εσείς πως την χρησιμοποιείτε?

Συνταγή:
200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι (εδώ έβαλα θρούμπες)
3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρτκ.)
1 σκ. σκόρδο
1/2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκα φύλλα του , ή αποξρμν.
4 κλ. μαϊντανό
Τα πολτοποιώ στο multi και προσθέτω :
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο,
ανακατεύω με κουτάλι και αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο!
Διατηρώ στο ψυγείο!
Η δική μου ποσότητα ειναι τριπλάσια!