Πάστα ελιάς

Αλμυρή, βαθιά, μεστότατη. Αυτή η πάστα ελιάς είναι απλώς εθιστική.
Δοκιμάστε να την απλώσετε πάνω στη ζύμη της πίτσας πριν τη σάλτσα!

Υλικά

  • 200 γρ. ελιές θρούμπες ή Καλαμών χωρίς κουκούτσι (ιδανικά θρούμπες, για πιο ντελικάτη ένταση) 
  • 3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρετικά, αλλά εξαιρετικά ταιριαστή) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • ½ κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού (ή ½ κ.γ. αποξηραμένο) 
  • 4 κλωνάρια μαϊντανού 
  • Χυμός από ½ λεμόνι 
  • 5–6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και τον μαϊντανό στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν λεία πάστα. Αν θέλουμε, τα χτυπάμε λιγότερο. 
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. 
  3. Μεταφέρουμε την πάστα σε γυάλινο βάζο, σκεπάζουμε με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Παρατηρήσεις

  • Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για μικρό βάζο. Αν την αγαπάμε –και θα την αγαπήσουμε– μπορούμε να τριπλασιάσουμε τη δόση!
Δημιουργός συνταγής: Margarita Kariwtou