
Αλμυρή, βαθιά, μεστότατη. Αυτή η πάστα ελιάς είναι απλώς εθιστική.
Δοκιμάστε να την απλώσετε πάνω στη ζύμη της πίτσας πριν τη σάλτσα!
Δοκιμάστε να την απλώσετε πάνω στη ζύμη της πίτσας πριν τη σάλτσα!
Υλικά
- 200 γρ. ελιές θρούμπες ή Καλαμών χωρίς κουκούτσι (ιδανικά θρούμπες, για πιο ντελικάτη ένταση)
- 3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρετικά, αλλά εξαιρετικά ταιριαστή)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού (ή ½ κ.γ. αποξηραμένο)
- 4 κλωνάρια μαϊντανού
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 5–6 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και τον μαϊντανό στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν λεία πάστα. Αν θέλουμε, τα χτυπάμε λιγότερο.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε την πάστα σε γυάλινο βάζο, σκεπάζουμε με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Παρατηρήσεις
- Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για μικρό βάζο. Αν την αγαπάμε –και θα την αγαπήσουμε– μπορούμε να τριπλασιάσουμε τη δόση!


Δημιουργός συνταγής: Margarita Kariwtou