Μπακλαβάς Γιαννιώτικος



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακλαβάς Γιαννιώτικος

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο Βηρυτού
300 γρ. κανταΐφι
400 γρ καρύδι
200 γρ σουσάμι ψημένο
Σπορέλαιο
Λίγη φρυγανιά(3-4)
2 βανιλιες
1κ. γλ. γαρύφαλλο
1κ.σ.κανέλα
2.κ.σ.ζάχαρη
100γρ. Βούτυρο

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι... (περίπου 2 κούπες τσαγ. μαζί)
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το καρύδι.... σουσάμι.... μπαχαρικά... ζάχαρη και φρυγανιά.
Απλώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένο ρίχνουμε λίγο ΚΑΝΤΑΐΦΙ και μείγμα και τυλίγουμε ρόλο..
Κόβουμε το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σιγοψήνουμε 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 β να ροδίσει.

Σιρόπι
3 ποτ. ζάχαρη
2και μισό νερό
3.κ.σ.μέλι(στο τέλος αφού σβήσω. Τη φωτιά)
Λίγο λεμόνι
1ξυλακι κανέλα

Κρύο το σιρόπι καυτό το γλυκό.