Κιμαδόπιτες



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδόπιτες

Ζεστές ζεστές για πρωινό και όχι μόνο!!

Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200ml
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
Για την γέμιση
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
200γρ κασέρι τριμμένο
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για το αλλειμα!

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με την μαγια και την ζάχαρη ανακατέψω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το αυγό το λάδι το αλάτι και την φαρίνα ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.

Για την γέμιση
Τσιγαρίζω καλά τον κιμά μετά προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο αφήνοντας τα να τσιγαριστούν μαζί σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω αλάτι πιπέρι και ζεστό νερό και σιγοβράζω μέχρι να πει τα υγρά του .
Αφήνω να γίνει χλιαρό προσθέτω το κεφαλοτύρι και ανακατεύω να ενσωματωθούν τα υλικά.
Φτιάχνω τις κιμαδόπιτες.
Τις αλείφω με το αυγό και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η δόση αυτή βγάζει δέκα κιμαδοπιτες!!