Ψωμί στη γάστρα



Μια συνταγή της Μυρτούς Αγγέλου για ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ εκτελεσμένη από την κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψωμί στη γάστρα

Τα υλικά είναι για μισή δόση και έφτιαξα ένα καρβελάκι!

500 γρ αλεύρι
340 γρ χλιαρό νερό
1 φακ μαγιά
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι

Σε ένα μπολ με καπάκι έβαλα όλα τα υλικά και ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.
Σκέπασα με το καπάκι και άφησα 12 ώρες στο ψυγείο.
Μετά το έβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιάξα καρβελάκι και το έψησα στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και 10 λεπτά μετά με ανοικτό.