Φάβα και παστός μπακαλιάρος τηγανητός



ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ


Έχουμε βροχερή μέρα σήμερα και μυρίζει χειμωνιάτικο φαγάκι

Φάβα
Βράζουμε 1/2 κιλό φάβα με νερό για λίγα λεπτά και τη ξαφρίζουμε....(τη βράζω σε χύτρα) τη σουρώνουμε, βάζουμε καθαρό ζεστό νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 καρότο σε κύβους, λίγο ελαιόλαδο, και αλάτι... κλείνουμε τη χύτρα, κι όταν αρχίσει να βγάζει ατμό χαμηλώνουμε στο μισό... βράζουμε 20 λεπτά.... ανοίγουμε τη χύτρα, στύβουμε χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι αν χρειαστεί, και λιώνουμε με το Μπίμπερ ή τη σερβίρουμε όπως είναι...σε πολλούς δεν αρέσει λιωμένη.... είδη έχει χυλώσει και τρώγεται άνετα...τη σερβίρουμε με κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο.

Μπακαλιάρος
Τον ξαλμυρίζουμε για 40-48 ώρες αναλόγως πόσο παχύς είναι... αλλάζοντας το νερό τακτικά.... καθαρίζουμε τα λέπια, ξεπλένουμε και στύβουμε τα κομμάτια να φύγει το νερό... αλευρώνουμε σε αλεύρι και καλαμποκάλευρο ανακατεμένο και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!