
Παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό Θεσσαλονίκης!
200 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
660 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη
Προσθέτω κ τους κρόκους χτυπημένους ανακατεύοντας και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας.
Υλικά
500 γρ φύλλο Βηρυτού,200 γρ βούτυρο
Κρέμα
500 γρ γάλα100 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
Σιρόπι
830 γρ νερό660 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω την κρέμα. Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα ---κρατάω λίγο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου ---να ζεσταθεί με την ζάχαρη.
Προσθέτω ανακατεύοντας το γάλα με το άνθος και την βανίλια .Προσθέτω κ τους κρόκους χτυπημένους ανακατεύοντας και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας.
Την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Στη συνέχεια φτιάχνω τα σιρόπι βγάζω 5 λεπτά , και τα αφήνω και αυτό να κρυώσει.
Στη συνέχεια κόβω το φύλλο σε λωρίδες βουτυρώνω και διπλώνω σε τρίγωνα, ψήνω στους 160 °C ώσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Σιροπιάζω με ζεστά τα τρίγωνα και κρύο το σιρόπι, αφήνω να στραγγίξουν και με ένα κορνέ γεμίζω την κρέμα .
Γαρνίρω με φιστίκι Αιγίνης.
Στη συνέχεια φτιάχνω τα σιρόπι βγάζω 5 λεπτά , και τα αφήνω και αυτό να κρυώσει.
Στη συνέχεια κόβω το φύλλο σε λωρίδες βουτυρώνω και διπλώνω σε τρίγωνα, ψήνω στους 160 °C ώσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Σιροπιάζω με ζεστά τα τρίγωνα και κρύο το σιρόπι, αφήνω να στραγγίξουν και με ένα κορνέ γεμίζω την κρέμα .
Γαρνίρω με φιστίκι Αιγίνης.
Δημιουργός συνταγής: Katerina Mazonaki