Τρίγωνα Πανοράματος

Παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό Θεσσαλονίκης!

Υλικά

500 γρ φύλλο Βηρυτού,
200 γρ βούτυρο

Κρέμα

500 γρ γάλα
100 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου

Σιρόπι

830 γρ νερό
660 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκόζη


Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνω την κρέμα. Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα ---κρατάω λίγο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου ---να ζεσταθεί με την ζάχαρη.
Προσθέτω ανακατεύοντας το γάλα με το άνθος και την βανίλια .
Προσθέτω κ τους κρόκους χτυπημένους ανακατεύοντας και αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας.
Την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Στη συνέχεια φτιάχνω τα σιρόπι βγάζω 5 λεπτά , και τα αφήνω και αυτό να κρυώσει.
Στη συνέχεια κόβω το φύλλο σε λωρίδες βουτυρώνω και διπλώνω σε τρίγωνα, ψήνω στους 160 °C ώσπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Σιροπιάζω με ζεστά τα τρίγωνα και κρύο το σιρόπι, αφήνω να στραγγίξουν και με ένα κορνέ γεμίζω την κρέμα .
Γαρνίρω με φιστίκι Αιγίνης.


Δημιουργός συνταγής: Katerina Mazonaki