
Μια συνταγή για ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΠΑΝΟΦΙ από την σελίδα στο Facebook Οι γεύσεις της Ελένης
Βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια.
2 μπανάνες ώριμες
Μισό κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
(3 κ.σ. περίπου)
2 κουβερτούρες για επικάλυψη
Extra καραμέλα για γαρνίρισμα
Μπισκότα θρυμματισμένα για γαρνίρισμα
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι και τις προσθέσουμε στα μπισκότα, ριχνουμε την καραμέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μπολ για 30 λεπτά στην κατάψυξη για να σφίξει λίγο το μείγμα.
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Γαρνίρομαι με τριμμένα μπισκότα και καραμέλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια.
Υλικά
2 πακ. μπισκότα digestive2 μπανάνες ώριμες
Μισό κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
(3 κ.σ. περίπου)
2 κουβερτούρες για επικάλυψη
Extra καραμέλα για γαρνίρισμα
Μπισκότα θρυμματισμένα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι και τις προσθέσουμε στα μπισκότα, ριχνουμε την καραμέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μπολ για 30 λεπτά στην κατάψυξη για να σφίξει λίγο το μείγμα.
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Γαρνίρομαι με τριμμένα μπισκότα και καραμέλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο.