Γιορτινή σαλάτα με ανθότυρο

Υλικά

Μαρούλι - λόλα, κρεμμύδι, πιπεριές, ρόκα, άνηθος, καλαμπόκι, κάπαρη, κάρδαμο, λιαστή ντομάτα, αλλαντικό από ατόφιο κρέας γαλοπούλας, κριτσίνια ή κρουτόν, ανθότυρο σε φέτες ή κύβους (προαιρετικά μπρόκολο στον ατμό.

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε το μαρούλι χοντροκομμένο, κατόπιν τα υπόλοιπα λαχανικά, τοποθετούμε τη λιαστή ντομάτα, μετά το αλλαντικό, το ανθότυρο, το μπρόκολο.
Τέλος πριν να σερβίρουμε το κρεμμύδι, τα κριτσίνια και περιχύνουμε με το dressing. 
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αμύγδαλο φιλέ ή ρόδι.

Dressing

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο κρέμα βαλσάμικου.
Άλλο dressing που κάνουμε είναι, σε ένα μπρίκι βάζουμε 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ μελί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο λεμόνι, αλάτι.
Ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνουμε.


Δημιουργός συνταγής: Maria Xatzhstamatioy