Γιορτινή σαλάτα με ανθότυρο



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιορτινή σαλάτα με ανθότυρο

Υλικά
Μαρούλι - λόλα, κρεμμύδι, πιπεριές, ρόκα, άνηθος, καλαμπόκι, κάπαρη, κάρδαμο, λιαστή ντομάτα, αλλαντικό από ατόφιο κρέας γαλοπούλας, κριτσίνια ή κρουτόν, ανθότυρο σε φέτες ή κύβους (προαιρετικά μπρόκολο στον ατμό.

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε το μαρούλι χοντροκομμένο, κατόπιν τα υπόλοιπα λαχανικά, τοποθετούμε τη λιαστη ντομάτα, μετά το αλλαντικό, το ανθότυρο, το μπρόκολο.
Τέλος πριν να σερβίρουμε το κρεμμύδι, τα κριτσίνια και περιχύνουμε με το dressing. 
Πασπαλιζουμε με σουσάμι, αμύγδαλο φιλε ή ρόδι.

Dressing
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο κρέμα βαλσάμικου.
Άλλο dressing που κάνουμε είναι, σε ένα μπρίκι βάζουμε 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ μελί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο λεμόνι, αλάτι.
Ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Αφηνουμε να πέσει η θερμοκρασία και περιχύνουμε.