Μπατζίνα Καρδιτσιώτικη



Μια συνταγή της κυρίας Βουλας Πολυζου για ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπατζίνα Καρδιτσιώτικη

1 κιλό κολοκύθι πράσινο τριμμένο
3 ποτήρια νερό 
αλάτι
μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λάδι
200 γρ τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλος όπως του Κέικ

Βάζω λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω μέσα τον χυλό απλώνω να πάει παντού
Τρίβω 100 γρ φέτα κομματάκια βιταμ και λίγο λάδι
Ψήνω στους 250 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα .
Για να παραμείνει τραγανή την βγάζω από το ταψί πάνω στη σχάρα τής κουζίνας χωρίς την λαδόκολλα.
Έτσι παραμένει τραγανή.