
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- Φουντούκια για το στόλισμα
- 1 αβγό
Για το σιρόπι
- 1 λιτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμονι(το χυμο και την φλουδα)
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Μετά την κόβουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα κάνουμε μπαλάκια και στη μέση της ζύμης τοποθετούμε ένα φουντούκι.
- Αλείφουμε με αβγουλάκι και φουρνίζουμε στους 160οCπάνω κάτω. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
- Όσο ψήνονται τα σεκερπαρέ, εμείς βράζουμε το σιροπάκι μας σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας.
- Με το που βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε το χλιαρό σιροπάκι μέσα στο ταψί.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
