Σεκέρ παρέ



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Σεκέρ παρέ

180 γρ. βούτυρο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
Φουντούκια για το στόλισμα
1 αβγό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 λιτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμονι(το χυμο και την φλουδα)
1 ξυλάκι κανέλας

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Μετά την κόβουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα κάνουμε μπαλάκια και στη μέση της ζύμης τοποθετούμε ένα φουντούκι.
Αλείφουμε με αβγουλάκι και φουρνίζουμε στους 160οCπάνω κάτω. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα σεκερπαρέ, εμείς βράζουμε το σιροπάκι μας σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας.
Με το που βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε το χλιαρό σιροπάκι μέσα στο ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσουν.