Μπουρεκάκια τυριού



Μια συνταγή για ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ από τη σελίδα στο Facebook Κουζινομαγειρέματα


Μπουρεκάκια τυριού

Τα διαφορετικά μπουρέκια τυριού !
( Πολίτικη συνταγή)

Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
τυρί
μείγμα για τα φύλλα
1 φλιτζάνι σόδα (κουτάκι)
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 αυγό
κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την σόδα το γάλα,το λάδι, το αυγό,και το αλάτι.
Κατόπιν παίρνουμε ένα φύλλο το απλώνουμε και περνάμε σε όλη την επιφάνεια του με ένα πινέλο με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε 5 από τα φύλλα μας βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο.
Έπειτα κόβουμε τα φύλλα στην μέση από την πλευρά του μήκους τους.
Σε κάθε άκρη των δυο μακρόστενων φύλλον βάζουμε τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Δεν τυλίγουμε πολύ σφιχτά.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε λοξά το κάθε ρολό.
Τοποθετούμε σε ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα της επάλειψη των φύλλων που μας περίσσεψε και γυρνάμε ελαφρά και από την μια πλευρά του ταψιού και από την άλλη να πάει σε όλα τα ρολά μας και να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο από το μείγμα.
Κατόπιν όσο δεν απορρόφησαν τα ρολά μας το αφαιρούμε γέρνοντας ελαφρά το ταψί μας.
Δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε όλο θα μείνει και στο ταψί όμως αυτό δεν μας ενοχλεί γιατί θα απορροφηθεί κατά το ψήσιμο.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200c μέχρι να ροδίσουν τα ρολά μας.