Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος στο τηγάνι με πουρέ πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος στο τηγάνι με πουρέ πατάτες

Φανταστικές με γλυκόξινη γεύση! Πεντανόστιμες και ζουμερές!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες. 
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαγειρεύουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
Αποσύρουμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο. 
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες, 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες και 2 σκελίδες σκόρδο. 
Βάζουμε αλάτι και λίγη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Προσθέτουμε 5 - 6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο και μισό ποτήρι ζεστό νερό. 
Βάζουμε μαζί με τα λαχανικά τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρεύουν σε χαμηλή φωτιά. 
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο, 5 - 6 φύλλα βασιλικού, 5 - 6 αγγουράκια σε φέτες και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε μαζί με πιπεριές και την σάλτσα, λίγο πιπέρι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. 
Τα συνοδεύετε με ότι θέλετε, σήμερα το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες πολύ εύκολα. 
Καθαρίζουμε και πλένουμε της πατάτες. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε της πατάτες να βράσουν με αλατόνερο. 
Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επειδή μου χάλασε το εργαλείο του πουρέ, έβαλα τις πατάτες στο κάδο του μίξερ και με ένα πιρούνι τις πατάμε. 
Ρίχνουμε λίγο γάλα, βούτυρο, μοσχοκάρυδο και χτυπάμε με το μίξερ. 
Γίνεται τέλειος, κρεμώδες πουρές. 
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.