Κανταΐφι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΝΤΑΪΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κανταΐφι

ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΤΑΨΙΟΥ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
700 γρ κανταιφι οπως ειναι δεν το ξανοιγουμε,
400 γρ βουτυρο αγελαδινο,
400 γρ αμυγδαλα-καρυδια αλλα τα αμυγδαλα καβουρδισμενα με την φλουδα και ολα μαζι ανακατεμενα με κανελα-γαρυφαλλο!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα το ταψι(30χ27)!!
Κοβουμε κομματακια βουτυρο και τα βαζουμε στον πατο που βουτυρωσαμε!
Βαζουμε το μισο κανταιφι οπως ειναι σε λωριδες!
Το παταμε καλα !
Ριχνουμε το μείγμα καρυδιων-αμυγδαλων!
Βαζουμε κομματακια βουτυρο!
Βαζουμε πανω και το υπολοιπο κανταιφι και το παταμε καλα!
Τελος βαζουμε κομματακια βουτυρο!
Αναβουμε τον φουρνο στους 160 β αντιστασεις βαζουμε το κανταιφι να ψηθει η πανω μερια καλα!
Στην συνεχεια το βγαζουμε το αναποδογυριζουμε σε ενα αλλο ταψι με προσοχη και το βαζουμε ξανα στο ταψι που το ψηνουμε !
Και ξανα στον φουρνο να κοκκινίσει!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη ενα μισο λεμονι με τον χυμο του για 6 λεπτα!!! Το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου να χλιαρυνει και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!!!