
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Υλικά
Πουτίγκα
6 αυγά
50 γρ. ζάχαρη,
1,5 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ,
50 γρ. ζάχαρη,
1,5 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ,
2 κ.γ. κανέλα,
1 κ.γ. γαρύφαλλο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια.
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. γαρύφαλλο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια.
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα μυρωδικά σιγά - σιγά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ Νο28, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα μυρωδικά σιγά - σιγά.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ Νο28, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σιρόπι
Βράζουμε 4 φλ. τσαγιού ΖΑΧΑΡΗ με 4 φλ. τσαγιού ΝΕΡΟ, μισό ΛΕΜΟΝΙ και 2 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ για 6 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και στη συνέχεια σιροπιάζουμε σιγά - σιγά το γλυκό μας.
Δηλαδή ρίχνουμε σιρόπι, το απορροφάει και συνεχίζουμε πάλι με σιρόπι και ούτω καθεξής.
Όταν έχει μείνει σιρόπι στα πλάγια σταματάμε να σιροπιάζουμε.
Γλάσο
Χτυπάμε 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα για 10 λεπτά στο μίξερ.
Ρίχνουμε σε δόσεις 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό φρέσκου λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει η πουτίγκα το στρώνουμε από πάνω.
Γίνεται και διαφορετικά το γλάσο:
Χτυπάμε 2 μεταλλικά κουτιά μόρφατ με 1 ζαχαρούχο γάλα και 1 βανίλια.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou