Πουτίγκα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΠΟΥΤΙΓΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πουτίγκα 

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ
6 αυγα,
50 γρ ζαχαρη,
(ανακατεμενα σε ενα μπολ
1,5ποτηρι αλευρι φαριναπ,
2 κ.γ.κανελα,
1 κ.γ.γαρυφαλλο,
1 φακελακι μπεικιν,
1 βανιλια),
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν.
Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κανελα-γαρυφαλο-μπεικιν-βανιλια σιγα-σιγα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!!
Λαδωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ(28ν) βαζουμε το μείγμα και ψηνουμε στους 180β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!!
Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει τελειως!!!

ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 4 ποτηρια φλυντζ.τσαγιου ζαχαρη με 4 ποτηρια φλυντζ τσγιου.νερο,μισο λεμονι,2 ξυλακια κανελας για 6 λεπτα!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου 10 λεπτα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!!!
Οταν εχει μεινει σιροπι στα πλαγια σταματαμε να σιροπιαζουμε.

ΓΛΑΣΣΟ:
Χτυπαμε 2 ζαχαρουχο γαλα 10 λεπτα στο μιξερ.
Ριχνουμε σε δοσεις 2 ποτηρακια του ελληνικου καφε χυμο φρεσκου λεμονιου.
Οταν κρυωσει η πουτιγκα το βαζουμε πανω.
Γινεται και διαφορετικα το ΓΛΑΣΣΟ:::
Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα και 1 βανιλια.