Γαρίδες με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας arolina Mega‎ για ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαρίδες με ρύζι

Πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει σε τραπέζια!
Εγώ έβαλα φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού(γάμπαρη) εάν βάλετε τις μεγάλες βγαίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ρύζι 500γρ(κίτρινο σπυρωτό)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μισό σφηνοπότηρο ούζο
5-6 φύλλα φρέσκα πλατυφ.βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι-λίγο ζάχαρη
2 φρέσκες ντομάτες στο τρίφτη
2 κουτ.σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
1 κύβο λαχανικών
Ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μετράω το νερό για ρύζι και μόλις βράσει έριξα τις γαρίδες(μισές ολόκληρες,μισές τις καθάρισα και άφησα την ουρά αφαιρώντας τα εντεράκια) και έριξα τις ολόκληρες και τα κεφάλια .
Μετά από 5 λεπτά με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις ολόκληρες και συνεχίζω το βράσιμο κεφαλιών 15 -20 λεπτά ακόμα ) αφαιρώ ρίχνω τον κύβο κ μετά το ρύζι με αλάτι και λίγο πιπέρι και σιγοβράζω.(το ρύζι όταν γίνει θα έχει πάρει απόχρωση πορτοκαλί) ρίχνω λίγο φρέσκο βούτυρο και έτοιμο.
Συγχρόνως σε τηγάνι βαθύ ελαιόλαδο τσιγαρίζω κρεμμύδι και σκόρδο ρίχνω τις υπόλοιπες(μονό η ουρά)για 3 λεπτά και σβήνω με ούζο.
Τις αφαιρώ και ρίχνω τις ντομάτες τον πελτέ αλάτι πιπέρι λίγο ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού λίγο φρέσκο βούτυρο και τα φύλλα βασιλικού και σιγοβράζω μέχρι να δέσει και μετά ρίχνω όλες τις γαρίδες και συνεχίζω 2 λεπτά ακόμα.
Παίρνω τη φόρμα βάζω το ρύζι (ας είναι ζεστό) γυρνάω σε πιατέλα και στη τρύπα ρίχνω τις γαρίδες και στολίζω περιμετρικά ρίχνοντας και τη σάλτσα !