Νηστίσιμη σπανακόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμη σπανακόπιτα

ΑΦΡΑΤΗ, ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:
6 ποτήρια νερού αλεύρι,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 ποτήρια νερού περίπου χλιαρό νερό αυτό το ρυθμίζουμε ζυμώνοντας,
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε ένα μπολ το 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τη μαγιά και λίγο αλεύρι να κάνουμε ένα χυλό τον οποίο σκεπάζουμε για να φουσκώσει.
Στην λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, τη φουσκωμένη μαγιά και ρίχνοντας χλιαρό νερό ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.

ΣΠΑΝΑΚΙ ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι,
1 ματσάκι μαϊντανό,
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερό,
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το σπανάκι, το τοποθετούμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην συνέχεια το στίβουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:
Κάνουμε την ζύμη μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε φυλλαράκια λαδώνοντας.
Ανά 4 φυλλαράκια, δηλαδή το ένα πάνω στο άλλο, ανοίγουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε το ταψί τις κουζίνας και το τοποθετούμε εκεί.
Βάζουμε το σπανάκι παντού και φτιάχνουμε και το άλλο φύλλο με την ίδια διαδικασία και το τοποθετούμε πάνω στο σπανάκι σουρώνοντάς το.
Χαράζουμε ελαφρώς, λαδώνουμε καλά και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο μέχρι να ροδοκοκκινήσει!