Τούρτα τιραμισού



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα τιραμισού

Για τα γενέθλιά του γαμπρού μου, που του αρέσει πολύ. 
Χρόνια του πολλά και πάντα ευτυχισμένος με την οικογένεια του. 

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
5 κρόκους από μεγάλα αυγά
300 γρα. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
4 φύλλα ζελατίνη
1 ½ φλ. δυνατό καφέ
1/4 φλ. λικέρ μπειλις
3/4 φλ. ζάχαρη, κακάο 

Εκτέλεση
Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνη με κρύο νερό.
Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60 º C.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα κουτάλι νερό να βράσουν.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την ζελατίνη, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται. Κρατάμε ένα ποσοστό κρέμα για να κάνουμε σχέδια μαζί με κακάο πιο σκούρο και πιο ανοικτό.
Απαλά προσθέτουμε άλλη κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.
Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε μία φόρμα. 22 εκ. Βάζουμε λίγο κακάο πάνω. Απλώνουμε μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε κάνουμε σχέδια με την κρέμα με κακάο σε όλη την επιφάνεια της τούρτας.