Σούπα με μπρόκολο και τυριά



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σούπα με μπρόκολο και τυριά
 
Υλικά
1 φρέσκο μπρόκολο
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε λεπτές φέτες
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κύβους ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνια τσαγιού κίτρινα, τριμμένα τυριά (ταιριάζει πολύ και το τσένταρ)
Αλάτι, Πιπέρι, θυμάρι
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μπρόκολο, το κόβουμε και κρατάμε μόνο τα λουλουδάκια του (τα πράσινα πάνω - πάνω).
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το αλεύρι και σοτάρουμε να ψηθεί λίγο το αλεύρι.
Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το μπρόκολο, τον κύβο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
Πολτοποιούμε την σούπα με το μπλέντερ να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε τα λουλουδάκια του μπρόκολου και τα τυριά και σιγοβράζουμε για άλλα 5’.
Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.