Διαφορετικό παστίτσιο με πένες και μπουκίτσες μοσχαριού



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Διαφορετικό παστίτσιο με πένες και μπουκίτσες μοσχαριού

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μοσχάρι:
Κόβουμε σε μπουκιές ένα κιλό μοσχάρι και το κάνουμε κοκκινιστό προσθέτοντας εκτός των συνηθισμένων υλικών, μανιτάρια σε φέτες, καρότο σε κυβάκια, πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια.

Για την μπεσαμέλ:
Έξι φλιτζάνια γάλα φρέσκο, 
τρία αυγά, 
δώδεκα κουταλιές γεμάτες αλεύρι, 
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο, 
αλάτι, 
μοσχοκάρυδο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μια χούφτα κίτρινο τυρί
Βράζουμε μισό κιλό πένες και τις σουρώνουμε.
Βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε το κρέας, ένα φλιτζάνι μπεσαμέλ, μια χούφτα κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε.
Από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ. 
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα, με τυρί τριμμένο για μακαρόνια και ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, μέχρι να ροδίσει καλά