
Υπεροχα, τραγανα μπισκοτακια τυριου με βουτυρενια γευση που λιωνουν στο στομα.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Εξαιρετικα για το απογευματινο μας τσάι, απαραιτητα για το ποτακι μας το βραδυ... προσεχτε μη τα ανακαλυψουν τα παιδια, θα τα φανε ολα!
Η συνταγη ειναι παλια οικογενειακη, με καποιες δικες μου παρεμβασεις με τα χρονια κ σας την προτεινω γινονται πολυ γρηγορα.
Υλικά
250 γρ βουτυρο ( εβαλα Όλυμπος)
1 κουπα σπορελαιο
250 γρ κεφαλοτυρι, κεφαλογραβιερα ή αλλο αλμυρο τυρι τριμμενο (εβαλα σκληρο τυρι Όλυμπος)
1 κουπα γαλα (εβαλα εβαπορε αραιωμενο με νερο)
2 κουπες αλευρι φαρινα περιπου(αλευρι που φουσκωνει μονο του)
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου
Λιγο σουσαμι η μαυροκουκι
Λιγο γαλα για αλλειμμα
1 κουπα σπορελαιο
250 γρ κεφαλοτυρι, κεφαλογραβιερα ή αλλο αλμυρο τυρι τριμμενο (εβαλα σκληρο τυρι Όλυμπος)
1 κουπα γαλα (εβαλα εβαπορε αραιωμενο με νερο)
2 κουπες αλευρι φαρινα περιπου(αλευρι που φουσκωνει μονο του)
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου
Λιγο σουσαμι η μαυροκουκι
Λιγο γαλα για αλλειμμα
Εκτέλεση
Λιωνουμε το βουτυρο σε κατσαρολακι κ το αφηνουμε να κρυωσει. Προσθετουμε ολα τα υλικα μαζι με τελευταιο το αλευρι. Θα το ριχνεται σιγα σιγα μπορει να σας παρει λιγο λιγοτερο η λιγο πεεισσοτερο αναλογα με την υφη των υγρων που εχουμε βαλει.Θελουμε μια ευπλαστη ζυμη που να μη κολλαει.
Επλασα στο χερι πολυ γρηγορα μικρα κουλουρακια αλλειψα με γαλα εριξα μαυροκουκι κ εψησα πανω σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 για 15 λεπτα περιπου.
Η διαδικασια ολη μου πηρε μια ωρα περιπου με το ψησιμο.
Επλασα στο χερι πολυ γρηγορα μικρα κουλουρακια αλλειψα με γαλα εριξα μαυροκουκι κ εψησα πανω σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 για 15 λεπτα περιπου.
Η διαδικασια ολη μου πηρε μια ωρα περιπου με το ψησιμο.