Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

Αν κάνετε μια πρόχειρη αναζήτηση για τη διατροφική αξία των μανιταριών, θα δείτε πόσα οφέλη έχουν και πόσο εφάμιλλα είναι του κρέατος το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας.
 
Υλικά :
15 φρέσκα μανιτάρια, ασπρομανίταρα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κονιάκ
χυμό από ένα λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα.
Περιχύνουμε με μια σάλτσα που φτιάχνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας τα στο μπλέντερ.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανά διαστήματα στραγγίζουμε τα υγρά που απελευθερώνουν στο ταψί, ώστε να μη βγουν νερόβραστα!
Μην ανησυχείς αν σου φαίνεται μεγάλη η ποσότητα των μανιταριών που ετοιμάζεσαι να ψήσεις. Να έχεις κατά νου ότι τα ψημένα μανιτάρια χάνουν το 50% του αρχικού μεγέθους τους.
Επέλεξα να τα συνοδεύσω με ρύζι και βραστή σαλάτα μπρόκολο - κουνουπίδι!!!


Credits:
Siarka Sofia
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου