Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου



Μια συνταγή της κυρίας Siarka Sofia για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγες


Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Υλικά
15 φρέσκα μανιτάρια ασπρομανίταρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κονιάκ
χυμό από ένα λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβεις τα μανιτάρια στα τέσσερα, περιχύνεις με την σάλτσα που φτιάχνεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά (στο μπλέντερ),  αλατοπιπερώνεις και ψήνεις στους 190 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανά διαστήματα στραγγίζοντας τα υγρά που απελευθερώνουν στο ταψί, ώστε να μη βγουν νερόβραστα!
Μην ανησυχείς αν σου φαίνεται μεγάλη η ποσότητα των μανιταριών που ετοιμάζεσαι να ψήσεις. Να έχεις κατά νου ότι τα ψημένα μανιτάρια χάνουν το 50% του αρχικού μεγέθους τους.
Επέλεξα να τα συνοδεύσω με ρύζι και βραστή σαλάτα μπρόκολο - κουνουπίδι!!!