Νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά
300 με 400 γρ μουλιασμένα ρεβίθια από βραδύς στο νερό (εγώ βάζω μέσα και 1 κ.σ. αλάτι)
2 μέτριες βρασμένες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 - 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 ματσάκι δυόσμο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Λιώνουμε καλά σε μούλτι, ξεχωριστά το καθένα, τα ρεβίθια, την πατάτα και τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ όλα μαζί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Λαδώνουμε τα χέρια, πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό ελαφρύ λάδι, σε χαμηλή φωτιά.



Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα