

Όχι πως να το παινευτώ μα αυτός ο Μπακλαβάς παραπέτυχε
200 γρμ φιστίκι Αίγινης
ένα ποτήρι ζάχαρη ,
ένα ποτήρι λάδι ,
ένα ποτήρι φρυγανιά,
δύο αυγά χτυπημένα,
ένα κ σ κοφτό κανέλα,
μισό κ σ γαρύφαλλο,
τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά
Βάζω τέσσερα φύλλα επάνω λαδωμένα σχολαστικά,σκορπίζω την υπόλοιπη γέμιση ,γυρίζω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδώνοντας τα ένα προς ένα πολύ καλά.
Στρώνω και τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα πολύ καλά κόβω ότι περισσεύει,χαράσσω μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρυφαλλάκι ( μοσχοκάρφι).
Καταβρέχω τα φύλλα με το χέρι με λίγο νεράκι και ψήνω σε πολύ καλό προθερμασμένο φούρνο στους 170° αερόθερμο έως ότου ροδίσει
5 1/2 ποτήρια νερό
ένα ξυλάκι κανέλα
Μετρώ 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αποσύρω,αφήνω να μισοκρυώσει στην άκρη .
Καυτό αμέσως μόλις βγει το γλυκό το περιλούζω με το σιρόπι!!


Υλικά
600 γρμ καρύδι200 γρμ φιστίκι Αίγινης
ένα ποτήρι ζάχαρη ,
ένα ποτήρι λάδι ,
ένα ποτήρι φρυγανιά,
δύο αυγά χτυπημένα,
ένα κ σ κοφτό κανέλα,
μισό κ σ γαρύφαλλο,
τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά
Εκτέλεση
Παίρνομε ένα πακέτο 13 φύλλων φρέσκων ζύμης ψαχνών, στρώνομαι τα τέσσερα φύλλα στον πάτο ενός ταψιού 36 Νο λαδώνοντας τα πολύ καλά.σκορπίζω με το χέρι την μισή γέμιση .Βάζω τέσσερα φύλλα επάνω λαδωμένα σχολαστικά,σκορπίζω την υπόλοιπη γέμιση ,γυρίζω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδώνοντας τα ένα προς ένα πολύ καλά.
Στρώνω και τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα πολύ καλά κόβω ότι περισσεύει,χαράσσω μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρυφαλλάκι ( μοσχοκάρφι).
Καταβρέχω τα φύλλα με το χέρι με λίγο νεράκι και ψήνω σε πολύ καλό προθερμασμένο φούρνο στους 170° αερόθερμο έως ότου ροδίσει
Για το σιρόπι
6 ποτήρια ζάχαρη5 1/2 ποτήρια νερό
ένα ξυλάκι κανέλα
Μετρώ 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αποσύρω,αφήνω να μισοκρυώσει στην άκρη .
Καυτό αμέσως μόλις βγει το γλυκό το περιλούζω με το σιρόπι!!
Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση