Πανετόνε



ΠΑΝΕΤΟΝΕ


ΠΑΝΕΤΟΝΕ!!ΕΥΚΟΛΟ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα μπολακι 30 ml χλιαρο νερο ,1 κ.σ.μελι και το ανακατευουμε!
Ριχνουμε μεσα 1 φακ.ξερη μαγια η 12 γρ νωπη και ανακατευουμε!
Τελος ριχνουμε 40 γρ αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε να γινει ενα χυλος !
Το σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε 120 νερο χλιαρο,120 γρ ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το χερι!
Ριχνουμε την μαγια και ανακατευουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 κροκους αυγων,60 γρ βουτυρο λιωμενο χλιαρο και ανακατευουμε!
Τελος προσθετουμε 360 γρ αλευρι φαριναπ χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε!
Ριχνουμε στον παγκο αλευρι και ζυμωνουμε την ζυμη πολυ καλα!
Να γινει ελαστικη!
Την βαζουμε σε μπολ την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Σε ενα μπολ βαζουμε 200 γρ σταφιδες και 1 ποτηρι ζεστο νερο!
Οπως ειναι φουσκωμενη η ζυμη την παταμε και ριχνουμε μεσα 1 κροκο αυγου,20 γρ ζαχαρη,2 βανιλιες και ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε σε.δοσεις 60 γρ βουτυρο μαλακο και ζυμωνουμε!
Τελειωνουμε ριχνοντας 60 γρ αλευρι φαριναπ !
Βαζουμε την ζυμη στον παγκο την παταμε και ριχνουμε τις σταφιδες λιγες -λιγες σφιγγοντας τε στα χερια να φυγει το νερο!
Καθε φορα που βαζουμε σταφιδες τις ραντιζουμε πανω με αλευρι και ζυμωνουμε!
Παιρνουμε ενα τσερκι (24) βαζουμε λαδοκολα μεσα και πλαγια αρκετα ψηλο στα πλαγια το χαρτι ναναι και βαζουμε μεσα την ζυμη η εαν εχουμε την καταλλληλη χαρτινη θηκη !
Την σκεπαζουμε με μια σακουλα σιγα-σιγα να κλειστει καλα να μην παιρναει αερας!
Αφηνουμε να φουσκωσει αρκετα!
Και.τελος αλοιφουμε την επιφανεια με γαλα και ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστασεις τελευταια σχαρα !!!!