Λουκουμάδες



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες

Στα μερη μας η παραδοση λεει σημερα να γιορταζουμε τον Αι Νικολα. 
Ειμαστε θαλασσινοι παρακαλουμε το Αγιο να χει γαληνιες, ηρεμες τις θαλασσες, να στεκει στους ναυτικους μας. 
Το εθιμο προσταζει λουκουμαδες ή τηγανητες.

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2, 1/4 κουπες νερο χλιαρο, 
1 φακελακι ξηρη μαγια, 
3 κ.σ κορν φλαουρ, 
1,1/2 κ.γλ. ζαχαρη, 
1,1 /2 κ.γλ. μπεικιν, 
1,1/2 κ.γλ. αλατι,
3 κ.γλ. λαδι ελαφρυ, 
ενα στικ βανιλια .

Για το σιροπι.
3,3/4 κουπες ζαχαρη, 
3,3/4 κουπες νερο, 
4 - 5 κοκκους καρδαμο, 
10 κοκκους κολιανδρο (προαιρετικα και τα δυο) ή μασουρακι κανελλα, 
ξυσμα λεμονιου, 
9 κ.σ. μελι.

Εκτελεση
Ριχνουμε το νερο και τη ζαχαρη και σε δυνατη φωτια αναμιγνυουμε να διαλυθει.
Οταν διαλυθει, χαμηλωνουμε και ριχνουμε τα μυρωδικα. 
Αφηνουμε να παρουν μια βραση και προσθετουμε το μελι. 
Μετα απο 6-7 λεπτα σβηνουμε και αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Βαζουμε τις 3 κουπες χλιαρο νερο, διαλυουμε την μαγια, προσθετουμε τη ζαχαρη και περιμενουμε λιγο να ενεργοποιηθει. 
Κατοπιν ριχνουμε λιγο απο το αλευρι και ανακατεουμε.
Συνεχιζουμε ριχνουμε το κορν φλαουρ, το μπεικιν , το αλατι το υπολοιπο αλευρι και το λαδι.
Ανακατεουμε με μαριζ. θα εχουμε σφιχτο χυλο. 
Το υπολοιπο νερακι περιπου 1/4 της κουπας το ριχνουμε σιγα σιγα αν χρειαστει για να αραιωσουμε ελαχιστα. 
Θελουμε παχυ και λειο χυλο. 
Ανακατευουμε πολυ καλαμε τη μαριζ.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος μια ωρα περιπου να ξεκουραστει.
Στη κατσαρολα βαζουμε λαδι να ζεσταθει οχι να καψει, ριχνουμε κουταλιτσες βουτωντας συχνα το κουταλακι σε νερο, οχι καθε φορα.
Γυρναμε συνεχεια και αφηνουμε να ψηθουν σωστα.
Βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και ριχνουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Αμεσως στο σιροπι.
Βγαζουμε με αλλη τρυπητη κουταλα στην πιατελα μας.
Περιχυνουμε με μελι καρυδια και σουσαμι η πετιμεζι οπως καναμε εμεις.
Αν το σιροπι ειναι κρυο και σωστα δεμενο παραμενουν τραγανοι και ζουμεροι.
Χρονια πολλα και καλα στις εορταζουσες/οντες.