Σιροπιαστές φωλιές με σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σιροπιαστές φωλιές με σοκολάτα

ΥΛΙΚΆ
Για τις φωλιές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 χοντρή βελόνα κλεισίματος

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπες νερό
½ λεμόνι

Για τη σοκολάτα
200γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. σοκολάτα γάλακτος
3 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού
1 κουτ. σούπας βούτυρο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Για τις φωλιές
Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το φύλλο και με μια μακριά βελόνα πλεξίματος τυλίγουμε το φύλλο από την στενή του πλευρά και στο τέλος αφήνουμε ατύλιχτο φύλλο 3 εκατοστά. Σουρώνουμε και από τις δύο πλευρές και τραβάμε την βελόνα. Το κόβουμε στη μέση και σχηματίζουμε δυο φωλιές ενώνοντας τις άκρες.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC στον αέρα για 20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε ζεστό στις φωλιές, που έχουν κρυώσει στο ταψί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε στην εστία μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ έχουμε κόψει κομμάτια τις σοκολάτες και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος ζεστή, ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Μόλις κρυώσουν οι φωλιές βάζουμε στη μέση την κρέμα σοκολάτας.