Νηστίσιμα αφράτα ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα



Μια συνταγή της κυρίας Γιάννας Ζωγραφίδου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΦΡΑΤΑ ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα αφράτα ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα

200 γραμμάρια ελιές (έβαλα μία κούπα) αφου βγαλουμε τα κουκούτσια και τις εχουμε κοψει σε φετούλες
2 πιπεριές κομμένες σε κομματάκια
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα χλιαρό νερό
20 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1,5 φακελάκι ξηρή
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
½ κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. 
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό το αλάτι, και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι έτσι ώστε να έχουμε ένα πηκτό χυλό, λίγο πιο πηκτό από εκείνο των λουκουμάδων. Δεν γίνεται ζυμάρι.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει (περίπου μια ώρα) εγω το έκανα απο το βράδυ και το εβαλα στο ψυγείο.
Το πρωί ηταν έτοιμο Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ελιές. 
Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά μας. 
Τοποθετούμε το χυλό σε ταψί για μάφινς (μέχρι το ύψος των 3/4) ή σε μακρόστενες φόρμες που ψήνουμε τα κέικς αφου τις έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Αφήνουμε ακόμη λίγη ώρα να ξαναανεβούν.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45 λεπτά) ή στις αντιστάσεις για λίγο περισσότερο χρόνο. 
Προθερμασμένος ο φούρνος, στη μεσαία σχάρα.
Με τις παραπάνω ποσότητες βγήκαν 14 στρογγυλά ψωμάκια.