Γαλοπούλα γεμιστή με γιορτινή σαλάτα



ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες μπέικον
1 λουκάνικο χωριάτικο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι πιπέρι λάδι
Κεφαλοτύρι σε κυβάκια 100 γρ
3 φλ καφέ ρύζι κίτρινο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι έβαλα ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τσιγάρισα τον κιμά καλά να ανοίξει.
Πρόσθεσα το λουκάνικο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Μετά πρόσθεσα το ρύζι και άφησα λίγο να γυαλίσει.
Έσβησα με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί και άφησα να εξατμιστεί.
Πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, 6 φλιτζάνια του καφέ ζεστό νερό και άφησα να πάρει μια βράση.
Το άφησα να γίνει χλιαρό, πρόσθεσα κεφαλοτύρι σε κυβάκια και με αυτή την γέμιση γέμισα την γαλοπούλα μου.
Άλειψα όλη την επιφάνεια με βούτυρο λούρπακ, την έβαλα στην γάστρα, έκλεισα το καπάκι και έψησα στους 180 βαθμούς για 2.5 ώρες περίπου.
Έγινε λουκούμι!!




Γιορτινή σαλάτα

3 μέτριες πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
3 καρότα βρασμένα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ πίκλες ψιλοκομμένες
3 πατζάρια μέτρια βρασμένα κομμένα σε κυβάκια
1 βαζάκι μαγιονέζα μικρό ανακατεμένο με ένα μικρό γιαουρτάκι στραγγιστό
Αλάτι 1 σκ μικρή σκόρδο ψιλοκομμένη
4-5 Κ.σ καρύδι τριμμενο

Εκτέλεση
Σε μια φόρμα στρώνω μεμβράνη.
Βάζω κάτω μια στρώση από το μείγμα της μαγιονέζας, μετά προσθέτω τα παντζάρια, λίγο σκόρδο, μια κ.σ. καρύδι, προσθέτω πάλι μια στρώση μαγιονέζα, τις πατάτες, τις πίκλες, λίγη μαγιονέζα, το παντζάρι, λίγο σκόρδο, καρύδι και μαγιονέζα.
Τυλίγω με την μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και ρίχνω το υπόλοιπο καρύδι.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ