
Απίστευτο !!
Συνταγή κληρονομιά, από την μαμά μου

Δημιουργός συνταγής: Maia Kamenarova
Συνταγή κληρονομιά, από την μαμά μου
Υλικά:
- 40 σύκα μεγάλα, ώριμα (όχι, πολύ μαλακά) (αν δεν είναι πολύ μεγάλα, τα σύκα. Θα πρέπει να γεμίσουν το μέγεθος του ταψί που σας δίνω τις διαστάσεις (30×42 εκ.)
- 1 κλ. ζάχαρη
- 300 μλ. νερό (ένα ποτήρι)
- 1 κ.γλ ξινό η χυμό λεμόνι
Εκτέλεση :
- Κόβω το πάνω μέρος του σύκο πολύ λίγο, τα βάζω σένα ταψί (30×42εκ.)
- Ρίχνω την ζάχαρη από πάνω, και τα αφήνω για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα βάζω το νερό.
- Προθερμασμένος ο φούρνος στους 200°,τα βάζω στην τελευταία κάτω θέση.
- Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνω στους 180°.
- Κάπου , κάπου τα γυρνάω με κουτάλι για να πάρουν και, από την άλλη πλευρά το όμορφο καραμελέ χρώμα.
- Δοκιμή για το δέσιμο το σιρόπι σένα πιατάκι βάζετε λίγο.
- Λίγο να κρυώσει και φαίνεται αν έχει δέσει.
- Θα το καταλάβετε (και στο φούρνο) όταν αρχίζει να δένει το σιρόπι βγάζει σαν φουσκάλες στην επιφάνεια.)
- Βάζω και το χυμό λεμόνι στο τέλος.
- Βάζω το γλυκό στα βαζάκια.
- Δεν τα αναποδογυρίζω, βράζω τα βαζάκια για 2 λεπτά, από την ώρα που αρχίζει να βράζει το νερό.

Δημιουργός συνταγής: Maia Kamenarova