Η πιο νόστιμη και αφράτη λευκή ταραμοσαλάτα φτιάχνεται με πατάτα!
Υλικά
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας λευκός ταραμάς (90 γρ.)
- 2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (περίπου 100 ml)
- Χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι ρίχνουμε πρώτα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και να αρωματίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το χυμό του ενός λεμονιού και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό του δεύτερου λεμονιού, δοκιμάζοντας καθώς πάμε, για να φέρουμε τη γεύση στο σημείο που μας αρέσει. Αν η υφή είναι πολύ σφιχτή, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι ή λίγο ακόμα λάδι.
- Όταν η ταραμοσαλάτα μας γίνει λεία, αφράτη και βελούδινη, τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά – ιδανικά για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε με λίγο έχτρα ελαιόλαδο από πάνω.