Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, πατάτα και κρεμμύδι

Αφράτη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, πατάτα και κρεμμύδι, σερβιρισμένη σε λευκό βαθύ πιάτο με ένα μεγάλο φύλλο μαϊντανό στην κορυφή της

Η πιο νόστιμη και αφράτη λευκή ταραμοσαλάτα φτιάχνεται με πατάτα!


Υλικά

  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας λευκός ταραμάς (90 γρ.) 
  • 2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (περίπου 100 ml) 
  • Χυμός από 2 λεμόνια


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι ρίχνουμε πρώτα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και να αρωματίσει το μείγμα. 
  2. Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ενσωματωθεί. 
  3. Ρίχνουμε το χυμό του ενός λεμονιού και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό του δεύτερου λεμονιού, δοκιμάζοντας καθώς πάμε, για να φέρουμε τη γεύση στο σημείο που μας αρέσει. Αν η υφή είναι πολύ σφιχτή, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι ή λίγο ακόμα λάδι. 
  5. Όταν η ταραμοσαλάτα μας γίνει λεία, αφράτη και βελούδινη, τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά – ιδανικά για 2-3 ώρες. 
  6. Σερβίρουμε με λίγο έχτρα ελαιόλαδο από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou