Υπέροχη τάρτα μελιού με ξηρούς καρπούς



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Υπέροχη τάρτα μελιού με ξηρούς καρπούς

Υλικά για την τάρτα
190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
115 βούτυρο κρύο σε κύβους
4 κουτ σούπας κρέμα γάλακτος

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα να μοιάζει με άμμο
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ζυμωνουμε.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κάνουμε μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά τη μισή ώρα ανοίγουμε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και βάζουμε σε ταρτιέρα την οποία έχουμε βουτυρώσει.
Καλύπτουμε τις άκρες της τάρτας γύρω, γύρω με αλουμινόχαρτο και τρυπάμε τον πάτο με πιρούνι.
Βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 230 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170.
Και φτιάχνουμε τη γέμιση.

Υλικά για τη γέμιση
100 γρ καστανή ζάχαρη
2 κουτ σούπας άσπρη ζάχαρη
85 γρ μέλι
115 γρ βούτυρο
1/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλυτζάνι καρύδια
3/4 φλυτζάνι αμύγδαλα
3/4 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης
3/4 φλυτζάνι κραμπερις
2 κουτ σούπας κονιάκ

Σε κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη ,την λευκή ζάχαρη ,το μέλι ,το βούτυρο και βράζουμε για 2 με 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τελος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.