Πρασοτυρόπιτα με σφολιάτα



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πρασοτυρόπιτα με σφολιάτα

ΥΛΙΚΆ
2 ΦΎΛΑ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
400 ΓΡ. ΦΕΤΑ
3 Κ Σ.ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4 ΑΥΓΑ
3 Κ Σ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΟ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ
4 ΜΈΤΡΙΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ
ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΙ ΛΊΓΟ ΑΛΆΤΙ 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ. 
ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΆΣΑ, ΤΑ ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΌ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ.
ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΆΔΙ. 
ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΆΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΊ ΓΙΑ ΛΊΓΟ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ.
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΈΝΑ ΦΎΛΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ, ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΦΎΛΛΟ.
ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΌ Ή ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ. 
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΏΡΑ, ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΕΡΑ.