
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε 4 αυγα με μιση κουπα ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν πολυ καλα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο μια κουπα αλευρι φαριναπ και 2 βανιλιες και ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ να μην βγει ο αερας!
Τελος προσθετουμε 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο λιωμενο ανακατεμενο με 3 κουταλιες της σουπας γαλα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Οποτε βουτυρωνουμε πολυ καλα το σκευος μας, τοποθετουμε το μιγμα και το ψηνουμε 25 λεπτα στους 180 βαθμους αναλογα τον φουρνο.
Το αφηνουμε 20 λεπτα να κρυωσει και το ξεφορμαρουμε.
Και το κοβουμε στην μεση.
Τελος προσθετουμε σταγονες κονιακ.
Τελος προσθετουμε 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο λιωμενο ανακατεμενο με 3 κουταλιες της σουπας γαλα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Οποτε βουτυρωνουμε πολυ καλα το σκευος μας, τοποθετουμε το μιγμα και το ψηνουμε 25 λεπτα στους 180 βαθμους αναλογα τον φουρνο.
Το αφηνουμε 20 λεπτα να κρυωσει και το ξεφορμαρουμε.
Και το κοβουμε στην μεση.
Σιρόπι
Βραζουμε 1,5 ποτηρι νερο με 1,5 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα.Τελος προσθετουμε σταγονες κονιακ.
Κρέμα
Βαζουμε στην κατσαρολα 3 ποτηρια γαλα με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη.Μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της.σουπας κορν φλαουρ και 2 κουταλιες της σουπας αλευρι τα οποια διαλυουμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα.
Ανακατευουμε και μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια, 1 κροκο αυγου και 1 κουταλια της σουπας βουτυρο.
Ανακατευουμε και μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια, 1 κροκο αυγου και 1 κουταλια της σουπας βουτυρο.
Συναρμολόγηση
Τοποθετουμε τον πρωτο πατο, σιροπιαζουμε (ζεστο σιροπι) βαζουμε την κρεμα. τοποθετουμε τον δευτερο πατο, σιροπιαζουμε και τελος σαντιγί και κερασακια!Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou