Μπεζέδες ή Μαρέγκες



Μια συνταγή της κυρίας Aristi Georgousi Kiriakopoulou για ΜΠΕΖΕΔΕΣ Ή ΜΑΡΕΓΚΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Μπεζέδες ή Μαρέγκες

Μπεζέδες κατάλευκοι σαν το χιόνι !!!!

Υλικά
3 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού ούζο
1 κουταλίτσα χυμό λεμονιού

Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι για 3 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη την κρυσταλλική και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα .
Συγχρόνως προσθέτουμε και το ούζο.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και με κορνέ τους βάζουμε στην σειρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα.
Κλείνουμε τον φούρνο και τα
αφήνουμε μέσα 30 λεπτά για να στεγνώσουν !!!