Κουραμπιέδες λαδιού



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Koumoutsakis για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΔΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κουραμπιέδες λαδιού

Είναι η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει!
Από της συνταγές της γιαγιάς που μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω και θυμίζουν χωριό και Πατρικό σπίτι !!!!!

Συνταγή
2 νεροποτηρα λάδι
Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη
Μισό λεμόνι, χυμό και ξύσμα
μέσα 1 κγ σόδα
2 δακρυα μαστίχας τριμμένα
Μισό κρασοπότηρο ούζο 
λίγο αλάτι
2 κουπες καβουρδισμένο αμύγδαλο χοντροκομμένο
2 κγ μπέικιν
2 βανίλιες
αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή (έβαλα το Robin Hood)

Εκτέλεση 
Βάζω το λάδι στην κατάψυξη από το βράδυ και την άλλη μέρα το χτυπάω στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνω μια κούπα αλεύρι, μετά τα υγρά και τα υπόλοιπα τα βάζω στο μπολ, αμύγδαλα, αλεύρι κοσκινισμένο και τα ανακατεύω με την σπάτουλα.
Τα έψησα γύρω στα 45 λεπτά, στον αέρα ανάλογα τον φούρνο σας.
Τιπ: Όταν βγουν από τον φούρνο τους βάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας για πολλές ώρες να βγει το λάδι τους και τους άχνη μετά!
Τα έβγαλα και τα άφησα όλο το βράδυ επάνω σε χαρτί κουζίνας και τα άχνισα σήμερα.
Μέσα στην άχνη ρίξτε λίγο κορν φλάουρ το κολπάκι να μην λαδώσουν.

Τιπς: Ρίχνω μέσα στη ζάχαρη 1 κγ μπέικιν και λίγο γαρίφαλο για περισσότερο άρωμα.

Είναι φανταστικοί!
Έγιναν 50 κομμάτια.