Κοτόπουλο γιουβέτσι στα πήλινα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο γιουβέτσι στα πήλινα

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ πάπρικα
2 μπαχάρια
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπέρι 

Σοτάρω το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές. 
Ρίχνω το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό, τα μπαχάρια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό και αφήνω να βράσει 20 λεπτά.
Μετά μεταφέρω τα κομμάτια του κοτόπουλου με την σάλτσα τους στα πήλινα, προσθέτω το κριθαράκι και ψήνω στους 200 μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να ροδίσει το κοτόπουλο !!