Τυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα

Για το φύλλο
3 φλ αλεύρι
1 φλ περίπου χλιαρό νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση
2 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ βούτυρο
2 αυγά
400 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζω το αλεύρι με το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω καλά να απορροφηθεί καλά το λάδι και να γίνει σαν τρίμματα.
Μετά αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. 
Αλείφω την ζύμη και το μπολ με λίγο λάδι και την αφήνω μια ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Μετά χωρίζω σε 4 μπαλίτσες και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω ένα - ένα τα φύλλα.

Για την γέμιση
Βάζω το γάλα με το σιμιγδάλι να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Προσθέτω και το βούτυρο να λιώσει και μόλις μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά.
Προσθέτω τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς, αλάτι, πιπέρι και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Μετά προσθέτω τη φέτα και ανακατεύω.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω δύο φύλλα κάτω λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, τη γέμιση και δύο φύλλα επάνω λαδώνοντάς τα και αυτά ενδιάμεσα.
Ραντίζω την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!