
Υπέροχα, αφράτα μπισκοτάκια κανέλας, που λιώνουν στο στόμα ευχάριστα.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Geonutrition
Η διακόσμηση έγινε με γλάσο από άχνη και δυο τρεις κουταλιές χυμό λεμονιού και ό,τι χρώμα ζαχαροπλαστικής επιθυμεί ο καθένας!
Δεν χρησιμοποίησα σοκολάτα δηλαδή.
Δεν χρησιμοποίησα σοκολάτα δηλαδή.
Υλικά (για 20 μερίδες)
130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το στόλισμα
λίγη λευκή σοκολάτα
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι
Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα οποία ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180ο C για 10’
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ παράλληλα λιώνουμε λευκή κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί για τον στολισμό
Tip: αν δεν έχεις αυτό το ειδικό σκεύος, που δε ξέρω καν πως λέγεται, για να στολίζεις με την κουβερτούρα τα μπισκότα και τις τούρτες, μπορείς απλά να ρίξεις μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης την σοκολάτα και να κόψεις την κάτω γωνία από την σακούλα. Έτσι η σοκολάτα θα πέφτει σταδιακά και ελεγχόμενα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτιΣτο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι
Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα οποία ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180ο C για 10’
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ παράλληλα λιώνουμε λευκή κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί για τον στολισμό
Tip: αν δεν έχεις αυτό το ειδικό σκεύος, που δε ξέρω καν πως λέγεται, για να στολίζεις με την κουβερτούρα τα μπισκότα και τις τούρτες, μπορείς απλά να ρίξεις μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης την σοκολάτα και να κόψεις την κάτω γωνία από την σακούλα. Έτσι η σοκολάτα θα πέφτει σταδιακά και ελεγχόμενα