Μπουγιουρντί στο πήλινο



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Μπουγιουρντί στο πήλινο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και τα σποράκια, την κόβουμε σε φέτες, στρώνουμε σε πήλινο και βάζουμε στο μικροκυμάτων για μερικά λεπτά για να μαλακώσει.
Το βγάζουμε και αν έβγαλε πολλά υγρά ή ντομάτα τα στραγγίζουμε.
Μετά κόβουμε τη φέτα (εγώ βάζω κατσικίσιο τυρί) σε κυβάκια και τη βάζουμε πάνω από την ντομάτα,
Επίσης βάζουμε μια καυτερή πιπεριά σε μικρά κομματάκια χωρίς τα σποράκια και μια και είχα ντοματίνια από το χωριό έκοψα μερικά κόκκινα και κίτρινα.
Από πάνω πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λάδι.
Το ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Αν δεν έχετε μικροκυμάτων μπορείτε να το κάνετε και στο τηγάνι.