Χταπόδι μαριναρισμένο - ξιδάτο



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ - ΞΙΔΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταπόδι μαριναρισμένο - ξιδάτο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και ένα σφηνάκι ξύδι. 
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε δυο κιλά χταπόδι ή μεγάλα μοσχοχτάποδα. 
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Το βάζουμε σε μπολ που κλείνει και προσθέτουμε κάπαρη, τρεις σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ρίγανη, δενδρολίβανο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και μπούκοβο.
Χτυπάμε ένα μέρος ξύδι με τρία μέρη λάδι. 
Περιχύνουμε το χταπόδι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε τρεις μέρες να ενωθούν τα υλικά και μετά το καταναλώνουμε.
Το φυλάμε στο ψυγείο.