
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και ένα σφηνάκι ξύδι.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε δυο κιλά χταπόδι ή μεγάλα μοσχοχτάποδα.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Το βάζουμε σε μπολ που κλείνει και προσθέτουμε κάπαρη, τρεις σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, ρίγανη, δενδρολίβανο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και μπούκοβο.
- Χτυπάμε ένα μέρος ξύδι με τρία μέρη λάδι.
- Περιχύνουμε το χταπόδι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε τρεις μέρες να ενωθούν τα υλικά και μετά το καταναλώνουμε.
- Το φυλάμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou