
ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ
ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou
ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
Δυο φύλλα σφολιάτας
Πρώτη γέμιση
ένα φλιτζάνι φέτα,
ένα φλιτζάνι ανθότυρο,
ένα τυρί κρέμα,
μια κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό,
δυο κουταλιές βούτυρο λιωμένο,
δυο κουταλιές γιαούρτι,
ένα αυγό,
αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Δεύτερη γέμιση
μισό κουτί τυρί κρέμα,
δυο κουταλιές πάστα ελιάς,
μια πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο, ψιλοκομμένη,
3/4 του φλιτζάνι φέτα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικάΑνοίγουμε με τον πλάστη το έτοιμο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε τετράγωνα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.
Κλείνουμε καλά σε ρολό.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Κλείνουμε καλά σε ρολό.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 μέχρι να ροδίσουν.