Κέικ καρότου



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ καρότου

4 μικρα αυγα, 
180 γραμμ λαδι ελαφρυ
350 γραμ καροτα καθαρισμένα
300 γραμ ζαχαρη, 
1 κ.γλ κανελα. 
1/2 κ.γλ γαρυφαλο, 
1/2 κ.γλ μοσχοκαρυδο, 
1 κ.γλ ξυσμα πορτοκαλιου αποξηραμενο, 
1 κ.γλ μπεικιν 
1/2 κ.γλ σοδα, 
400 γραμμ αλεύρι που φουσκωνει μονο του

Εκτελεση
Βαζω τα καροτα το λαδι και τους κροκους στο μπλεντερ. 
Τα χτυπω να ομογενοποιηθουν, 
Ριχνω τη σοδα ανακατευω και αφηνω στην ακρη.
Τα ασπραδια τα χτυπω σε μαρεγκα σιγα σιγα ριχνω τη ζαχαρη .
Κατοπιν τα μπαχαρικα και το μπεικιν.
Με μαριζ ριχνω και ανακατευω μαλακα ενναλαξ αλευρι με το μιγμα καροτου
Λαδωνω μια φορμα και πασπαλιζω σωστα αλευρι.
Ψηνω στους 170 βαθμους για 50 λεπτα στον αερα
Παντα ελεγχω για το σωστο ψησιμο με το μαχαιρι πριν το κλεισιμο.
Εγινε αφρατο μυρωδατο ,φουσκωτο και γλυκο σαν εμενα,
Να το φτιαξετε.
Η συνταγη ειναι της κυριας Lumi και την ευχαριστω πολυ. Βεβαια το χω πειραξει. Εχω βαλει τις δικες μου πινελιες, συμφωνα με τα δικα μου γουστα.