ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά
- Κατσικάκι
- Πατάτες
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε κομμάτια
- 5 - 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
Για την μαρινάδα
- 1 κ.σ μέλι
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Εκτέλεση
- Ανακάτεψα όλα τα υλικά για την μαρινάδα, έβαλα το κρέας μέσα και το άφησα 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί (σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ... όση περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο).
- Μετά έβαλα το κρέας στην γάστρα και γύρω - γύρω έριξα όλα τα λαχανικά.
- Πρόσθεσα τη μαρινάδα, λίγο λάδι και λίγο νερό μέχρι την μέση της γάστρας.
- Έκλεισα το καπάκι και έψησα στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες περίπου.
- Μετά άνοιξα το καπάκι και άφησα λίγο να πάρει χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
