Κατσικάκι με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα



ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά

  • Κατσικάκι
  • Πατάτες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε κομμάτια
  • 5 - 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες

Για την μαρινάδα
  • 1 κ.σ μέλι
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι 
  • πιπέρι 
  • λάδι


Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψα όλα τα υλικά για την μαρινάδα, έβαλα το κρέας μέσα και το άφησα 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί (σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ... όση περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο).
  2. Μετά έβαλα το κρέας στην γάστρα και γύρω - γύρω έριξα όλα τα λαχανικά.
  3. Πρόσθεσα τη μαρινάδα, λίγο λάδι και λίγο νερό μέχρι την μέση της γάστρας.
  4. Έκλεισα το καπάκι και έψησα στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες περίπου.
  5. Μετά άνοιξα το καπάκι και άφησα λίγο να πάρει χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget