Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚατσικάκι με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα
Υλικά
Κατσικάκι
Πατάτες
1 καρότο σε ροδέλες
1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε κομμάτια
5 - 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 κρεμμύδι σε φέτες
Για την μαρινάδα
1 κ.σ μέλι
χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
Φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι
πιπέρι
λάδι
Ανακάτεψα όλα τα υλικά για την μαρινάδα, έβαλα το κρέας μέσα και το άφησα 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί (σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ... όση περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο).
Μετά έβαλα το κρέας στην γάστρα και γύρω - γύρω έριξα όλα τα λαχανικά .
Πρόσθεσα τη μαρινάδα, λίγο λάδι και λίγο νερό μέχρι την μέση της γάστρας.
Έκλεισα το καπάκι και έψησα στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες περίπου.
Μετά άνοιξα το καπάκι και άφησα λίγο να πάρει χρώμα.