Γαλατόπιτα με φύλλο σφολιάτας και υπέροχη κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλατόπιτα με φύλλο σφολιάτας και υπέροχη κρέμα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα στη φωτιά βάζω 2 λίτρα γάλα, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό και 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια λιωμένο σε λίγο από το γάλα.
Ανακατεύω όλα αυτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω ένα κομμάτι βούτυρο, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού με δύο βανίλιες.
Σε ταψί βουτυρωμένο βάζω ένα φύλλο σφολιάτας που το ανοίγω να πιάσει τα τοιχώματα του ταψιού, ρίχνω την κρέμα και βάζω από πάνω ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι, το απλώνω και πασπαλίζω με κανέλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς.