Γαλατόπιτα με φύλλο σφολιάτας και υπέροχη κρέμα



ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΡΕΜΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα στη φωτιά βάζω 2 λίτρα γάλα, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό και 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια λιωμένο σε λίγο από το γάλα.
  2. Ανακατεύω όλα αυτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω ένα κομμάτι βούτυρο, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού με δύο βανίλιες.
  4. Σε ταψί βουτυρωμένο βάζω ένα φύλλο σφολιάτας που το ανοίγω να πιάσει τα τοιχώματα του ταψιού, ρίχνω την κρέμα και βάζω από πάνω ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι, το απλώνω και πασπαλίζω με κανέλα.
  5. Ψήνω στους 200 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Boula Mpeza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!