
Πέστροφες στο γκριλ με μια αρωματική σάλτσα άνηθου που αναδεικνύει τη φρεσκάδα του ψαριού. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και γευστικό γεύμα.
Υλικά
Για τις πέστροφες:
- 4 πέστροφες, καθαρισμένες
- Αλάτι, κατά βούληση
- Ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη σάλτσα άνηθου:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις πέστροφες, τις αλατίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ψήνουμε τις πέστροφες για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι πλήρως ψημένες και να έχουν αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βάζουμε σε μούλτι τις σκελίδες σκόρδου, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και να γίνει λεία και κρεμώδης.
- Μόλις ψηθούν οι πέστροφες, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα άνηθου.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou